Wat zijn gordijnroedes?

Gordijnroedes zijn een modernere variant van de bekende gordijnrails. Hierbij wordt gebruik gemaaktgordijnroedes van een ronde buis of stang, waaraan het gordijn met behulp van ingeslagen ronde ringen wordt bevestigd. Gordijnroedes zijn in diverse varianten verkrijgbaar, waaronder bijvoorbeeld een zwarte gordijnroede. Maar ook gordijnroedes met andere kleuren behoren tot de mogelijkheden. De laatste jaren zien we steeds vaker dat mensen kiezen voor gordijnroedes in plaats van een rails. Soms heeft dit praktische redenen, bijvoorbeeld omdat er geen ruimte op het plafond is voor een gordijnrails. Maar mensen kiezen ook vaak voor een gordijnroede omdat ze het er simpelweg goed uit vinden zien. Hieronder vertellen we je meer over gordijnroedes en waardoor dit voor jou ook een goede optie is.

 

De voordelen van gordijnroedes

Een groot voordeel van een gordijnroede is de veelzijdigheid van dit product. Een normale gordijnrails kan alleen aan het plafond bevestigd worden. Dit is niet voor iedereen een optie. Gordijnroedes kunnen niet alleen aan het plafond, maar ook aan de wanden van een kamer bevestigd worden. Hiermee zijn roedes net wat flexibeler in vergelijking met gordijnrails. Dankzij de ingeslagen ringen blijven de gordijnen perfect aan de roede bevestigd zitten. Bovendien kun je jouw gordijnen eenvoudig open en dicht doen. De ringen bewegen zich soepel voort over de stang. Voor welke variant van de gordijnroede je ook kiest, je bent er zeker van dat alles er geweldig uitziet. Het geeft een ruimte een klassieke look.

 

Voor welke soort gordijnroede kies ik?

Gordijnroedes zijn er in allerlei soorten en maten. Op dit vlak is er daarom voor ieder wat wils. Ten eerste zijn er diverse kleuren waar je uit kunt kiezen. Hierboven noemden we al een zwarte gordijnroede, maar ook kleuren zoals wit, rood, grijs, bruin en groen zijn opties. De mogelijkheden zijn vrijwel grenzeloos op het gebied van kleuren. Daarnaast heb je de keuze uit meerdere materialen. Een populaire keuze op dit vlak is een RVS gordijnroede. Dankzij dit materiaal is de stang van een gordijnroede uiterst stevig. Bovendien staat dit materiaal er om bekend dat het bijzonder lang mee gaat. Zo zul je lang veel plezier beleven aan dit product.

 

Waar kan ik gordijnroedes bestellen?

Is een gordijnroede iets voor jou? In dat geval ben je op zoek naar een verkooppunt die je helpt om te vinden wat bij jouw interieur past. Voor deskundig advies, een groot assortiment en uitmuntende prijzen kun je terecht bij blind design.